Toekomstproef (voorheen duurzame voeding in de zorg)

Opgericht op: 22 november 2021

Omschrijving

Duurzame voeding is voeding die zoveel mogelijk lokaal is geproduceerd, weinig (disposable) verpakkingsmateriaal nodig heeft, weinig verspilling tot gevolg heeft, een zo laag mogelijke milieu-impact heeft en bijdraagt aan een gezond voedingspatroon. Het verduurzamen van voeding komt in de zorg steeds hoger op de agenda te staan.

MVO Nederland, Stichting Eten+Welzijn en Nevi hebben daarom hun krachten gebundeld om dit programma op te zetten. Dit doen we in deze Community of Practice (CoP). We ontwikkelen samen een praktisch toepasbaar instrument ter bevordering van duurzame voeding in de zorg. Het instrument bestaat uit criteria op de relevante aspecten van duurzame voeding in de zorg. De vijf thema’s waar aan gewerkt zal worden zijn: inkoop, productie en reststromen, bedrijfsvoering, assortimentskeuze, en organisatie, medewerkers en gasten.

Op deze manier creëren we met elkaar een landelijke beweging naar het verduurzamen van Voeding in de Zorg!

Info

40
leden
Besloten
groep
81
bijdragen