Inside Procurement Richtlijnen

Inside Procurement Richtlijnen

Het doel van Inside Procurement is om elkaar te helpen en informeren. Zo brengen we ons mooie inkoopvak naar een hoger niveau. Dus: stel gerust je vragen en beantwoord vragen van anderen. Geef en krijg tips, wissel ideeën en ervaringen uit, discussieer mee, inspireer anderen en wordt zelf geïnspireerd.

Inside Procurement is van en voor iedereen die is geïnteresseerd in het inkoopvak en aanverwante disciplines; geheel openbaar en vrij toegankelijk, met uitzondering van besloten groepen en privéberichten. Alleen geregistreerde deelnemers kunnen berichten plaatsen en reageren. Om dit ook te kunnen doen, heb je een (gratis) Mijn Nevi account nodig. Een Mijn Nevi account kun je aanmaken door op de oranje knop rechts bovenaan de pagina te klikken en vervolgens op 'nu registreren'.

Wanneer je een Mijn Nevi account aanmaakt - en daarmee actief wordt in Inside Procurement - ga je expliciet akkoord met de richtlijnen hieronder en onze algemene gebruiksvoorwaarden.

Met deze richtlijnen willen we graag borgen dat Inside Procurement een prettige en veilige plaats is en blijft voor iedere bezoeker en door iedereen op de juiste manier kan worden gebruikt. Heb je vragen of opmerkingen over deze richtlijnen, stel ze dan gerust via community@nevi.nl. We beantwoorden je vragen graag.

Mocht het nodig zijn of als we vinden dat het nodig is, kunnen we besluiten om het platform of delen daarvan, die nu voor iedereen toegankelijk zijn op enige moment besloten te maken en daarmee alleen toegankelijk voor geregistreerde deelnemers.

Lid worden

 • Maak slechts één Mijn Nevi account aan. Schaduwaccounts worden niet op prijs gesteld en zullen worden verwijderd.
 • Een Mijn Nevi account is een persoonlijk profiel - gebruik daarom alleen jouw echte naam en een geldig e-mailadres. Gebruik geen alias en/of een vals of verzonnen e-mailadres of een e-mailadres van iemand anders.
 • Omdat een Mijn Nevi account een persoonlijk profiel is, zijn bedrijfsaccounts niet toegestaan. In Inside Procurement willen we graag dat mensen praten met mensen.
 • In Inside Procurement ben je met een Mijn Nevi account actief onder je eigen naam. Kies voor een profielfoto waar je duidelijk op staat. We stellen het op prijs dat iedereen in Inside Procurement, kan zien wie je bent. Dit bevordert onderlinge relaties in het netwerk. Jouw naam en foto komen automatisch bij alle bijdragen te staan die je in Inside Procurement plaatst.
 • Al jouw (registratie)gegevens zijn vertrouwelijk en beveiligd opgeslagen. Echter, elk gebruik van het Mijn Nevi account via jouw gebruikersnaam en wachtwoord is jouw eigen verantwoordelijkheid. Ook wanneer jouw gebruikersnaam en wachtwoord door derden worden gebruikt. Nevi is niet aansprakelijk voor enige schade die wordt veroorzaakt uit het toekennen en/of toezenden van gebruikersnamen en wachtwoorden en uit welk gebruik daarvan ook. Vermoed je dat iemand misbruik heeft gemaakt van jouw Mijn Nevi account? Laat het ons dan weten via community@nevi.nl of bel @Nicole Jacobs  – Community Manager op +31626052690.
 • Op de verwerking van jouw persoonsgegevens is onze privacyverklaring van toepassing.

Deelnemen

Inside Procurement is van, voor en door Procurement Professionals in Nederland. Kijken is natuurlijk leuk, maar we vinden het leuker als je actief deelneemt aan de gespreken die we hier voeren. Bovendien leren we daar met z'n allen veel meer van.

Plaatsen van berichten en reacties

 • Veel onderwerpen - zelfs heel specifieke - kunnen ooit al eens zijn beschreven in Inside Procurement. Dus: gebruik eerst de zoekfunctie bovenaan de pagina, om te zien of er al berichten over jouw onderwerp bestaan waaronder je wellicht ook zelf kunt reageren. Als dat nog niet het geval is, plaats dan gerust een nieuw bericht of stel een nieuwe vraag.
 • Als je een nieuw bericht start of vraag stelt, houd dan de titel/onderwerp zo kort mogelijk. Dit komt de leesbaarheid ten goede. Zo zien andere deelnemers sneller en beter waarover jouw bericht gaat en kunnen zij (of wij) je zo goed mogelijk helpen. Te lange titels kunnen en zullen we zonder tegenbericht aanpassen.
 • Plaats jouw bericht in het juiste thema; dan houden we alles gewoon lekker bij elkaar. We kunnen een bericht eventueel tussen verschillende thema's verplaatsen.
 • Blijf 'on-topic' in een bepaald thema. Plaats alleen berichten over zaken die met een bepaald thema te maken hebben. 'On topic' blijven geldt ook voor reacties.
 • Plaatst een bericht maar één keer. Het heeft echt geen zin om hetzelfde bericht meerdere keren in verschillende thema's en/of groepen te plaatsen. We verwijderen dubbele berichten zonder tegenbericht.
 • Zorg ervoor dat je antwoorden die jouw vraag het beste beantwoorden, markeert als 'beste antwoord'. Dat is niet alleen gewoon leuk voor degene die het antwoord heeft gegeven, maar ook handig voor anderen, die dezelfde vraag als jij hebben.

Inhoud van berichten en reacties

 • Berichten, reacties en andere activiteiten van deelnemers in Inside Procurement worden niet vooraf aan plaatsing door Nevi, Inside Procurement Community Managers en/of Community Leads gelezen of goedgekeurd. Alle bijdragen geven uitsluitend het perspectief en de mening weer van de deelnemer die de bijdrage heeft geplaatst en vertegenwoordigt niet per se de zienswijze van Nevi.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de (inhoud van) berichten die je in Inside Procurement deelt; niet een ander deelnemer en ook Nevi niet. Zorg dus voor duidelijkheid en juistheid, goed gemotiveerde meningen en/of onderbouwde standpunten. Onderbouw waar mogelijk, jouw bericht met een link naar andere bronnen.
 • Plaats geen stukken tekst van iemand anders waarvan je de rechten niet bezit. Als het stuk elders op internet is terug te vinden, plaats er dan een link naartoe.
 • Zet nooit privégegevens - (e-mail)adressen, adresgegevens en/of telefoonnummers - in berichten. Mocht het uitwisselen van privé-gegevens echt nodig zijn, kun je dat het beste doen via een privébericht. Onthoud dat alles dat je in Inside Procurement deelt, openbaar is en toegankelijk voor iedereen (met uitzondering van besloten groepen en privéberichten). Als we persoonlijke informatie in berichten zien, zullen we die te allen tijde verwijderen. Als je zelf persoonlijke informatie ziet, stuur dan gerust een bericht naar community@nevi.nl.
 • Zorg voor leesbare berichten; gebruik in langere stukken tekst, leestekens en alinea's. Niets leest moeilijker dan één grote brei aan tekst zonder aanknopingspunten.
 • Gebruik in de titel en de tekst niet alleen maar HOOFDLETTERS. Dit wordt vaak ervaren als schreeuwen en dat vinden we ongepast. En hoewel we ons heel goed kunnen voorstellen dat je enthousiast bent: wees ook zuinig met uitroeptekens! Bovendien kun je jezelf afvragen of een overvloed aan hoofdletters, afkortingen, leestekens of emoticons, wel lekker leest voor anderen.
 • Een tiep- of spelvaut vergeven we je natuurlijk best, maar gebruik altijd standaard Nederlands wanneer je een bericht schrijft of een reactie geeft.
 • Plaats of vraag geen illegale en/of shockerende inhoud of links hiernaartoe. Deze posts zullen worden verwijderd.
 • Plaats of vraag geen commerciële inhoud of links hiernaartoe; dit wordt vaak ervaren als spam en wordt niet gewaardeerd. Dit soort posts zullen we verwijderen.
 • Gebruik geen onnodige quotes en/of/citaten. Het overnemen van de gehele openingspost is écht niet nodig; iedereen zal begrijpen dat je daarop reageert.
 • Wees gerust kritisch, maar blijf altijd respectvol naar elkaar, ook in een (stevige) discussies. Provocatie, discriminatie, schelden, racisme, seksueel getinte berichten of ander schokkend of ongewenst gedrag draagt niet bij aan een goede sfeer die we graag met z'n allen willen creëren.

Commerciële boodschappen & Spam

 • We zijn zeer streng op spam. Hoewel het in voorkomende gevallen opportuun kan zijn dat je een linkje deelt naar een pagina op de website van het bedrijf of organisatie waarvoor je werkt, wordt het actief promoten van je eigen bedrijf niet op prijs gesteld. Wees dus terughoudend met verwijzingen naar je eigen website of je eigen werk.
 • Het is expliciet niet toegestaan om e-mailadressen te werven voor een promotiemailing ten behoeve van jouw bedrijf of organisatie. We stellen het ook niet op prijs wanneer je via Inside Procurement mensen vraagt om zich te abonneren op jouw nieuwsbrief of om op jou (of iemand anders) te stemmen in enige vorm van wedstrijd.
 • Plaats of vraag geen commerciële inhoud of links hiernaartoe; dit wordt vaak ervaren als spam en wordt niet gewaardeerd. Deze berichten zullen we zonder tegenbericht verwijderen.
 • Als je twijfelt over jouw bijdrage, neem dan gerust contact op met @Nicole Jacobs - Community Manager bij Nevi via +31626052690 of via community@nevi.nl.

Moderatie

 • Volg altijd de aanwijzingen van Moderators, Groepsbeheerders en Community Managers op. Als je niet begrijpt waarom, vraag het dan gerust. We helpen je graag.
 • Houd je je niet aan deze richtlijnen? En blijft dat zo nadat een moderator je heeft uitgelegd hoe we het liever zien? Dan kunnen we je bericht verwijderen. Weiger je meerdere waarschuwingen? Dan kunnen we zelfs je profiel verwijderen en/of blokkeren voor Inside Procurement.
 • Houd je aan deze huisregels, de gebruikersvoorwaarden en natuurlijk aan Nederlandse wet! Volg in voorkomende gevallen de aanwijzingen op van de moderatoren.

Intellectueel eigendom

 • Het is zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van Nevi niet toegestaan om (onderdelen van) Inside Procurement, waaronder - maar niet uitsluitend - berichten, gebruikersprofielen en/of andere teksten te kopiëren, verspreiden, wijzigen of op welke wijze dan ook in een ander document, website of ander materiaal te verwerken of op enige andere wijze ter beschikking te stellen aan derden. Als je iets wil delen vanuit Inside Procurement, kan dat gewoon met een linkje; want (bijna) alle content is openbaar (met uitzondering van besloten groepen en privéberichten).

Aansprakelijkheid

 • Nevi is niet aansprakelijk voor de (juridische en/of andere) gevolgen van jouw activiteiten in Inside Procurement, noch in, noch buiten Nederland.
 • Nevi sluit elke aansprakelijkheid uit voor (directe en indirecte) schade, die voortvloeit uit of in relatie staat tot het gebruik van Inside Procurement, dan wel de (tijdelijke) onmogelijkheid om Inside Procurement te gebruiken en/of te raadplegen.

Samen naleven

 • Zie je zelf een ongepast bericht? Stuur dan gerust een bericht (inclusief de link naar het volgens jou ongepaste bericht) naar community@nevi.nl. Beschrijf in je bericht zo goed mogelijk waarom je dat bericht ongepast vindt. Doe dit alsjeblieft zo volledig mogelijk. We kunnen het bericht dan beter beoordelen en - indien noodzakelijk - gepaste actie op ondernemen. Zie je andere dingen die mogelijk niet in de haak zijn of ingaan tegen deze richtlijnen? Stuur dan ook gerust een bericht naar community@nevi.nl.

 

Tips & Tops

Wees jezelf

Mensen respecteren je meer, reageren vaker en behandelen jou als een echt persoon, wanneer je met jouw eigen identiteit aanwezig bent in Inside Procurement. Daarom hebben we de login voor Inside Procurement beperkt tot 'Mijn Nevi'. Wij denken dat je een betere en leukere online ervaring hebt, wanneer iedereen verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen woorden.

Val op!

Inside Procurement is gebouwd voor en door inkoopprofessionals. Kom in contact met mensen met wie je gemeenschappelijke interesses hebt. Stel je vragen, deel relevante informatie en praat mee over onderwerpen rondom jouw passies en interesses, op een manier die jouw persoonlijkheid het beste weerspiegelt.

Wat zou je moeder ervan vinden?

Als je reageert op een bericht in Inside Procurement, realiseer je dan dat jouw reactie ook weer een reactie kan oproepen. En dat kan soms best een bijzondere, gekke, gepeperde of zelfs nare reactie zijn. Niet zelden monden dit soort reacties uit in een flinke discussie. Dat is helemaal niet erg.  Maar houd het netjes. Wees respectvol naar elkaar in gewoon, normaal Algemeen Beschaafd Nederlands. Stel jezelf - voordat je ergens op reageert - de vraag "Wat zou mijn moeder hiervan vinden?" 

Eerlijk duurt het langst

Wij zijn een voorstander van transparantie, oprechtheid en openheid. Lieg niet over je identiteit, kennis of leeftijd. Reageer niet in naam van andere personen, creëer geen nepaccounts en laat andere mensen geen gebruik maken van jouw account. Inside Procurement is gebaseerd op bijdragen van echte mensen; wees dus een van die mensen! Stel gerust moeilijke vragen en beloon ook de tijd en moeite van anderen.

Humor is een dun lijntje

Hoewel een grapje altijd welkom is, is het belangrijk om je te realiseren dat humor nooit iemand mag kwetsen. Wat jij als grapje bedoelt, kan door iemand anders worden opgevat als intimiderend, denigrerend of beledigend. Om dit te voorkomen vragen we je om geen grappen te maken ten koste van anderen. Wees je bewust van alle andere deelnemers in Inside Procurement.

Wees kritisch

Positief kritische reacties en opbouwende kritiek zijn een vruchtbare voedingsbodem voor elke community; ze dragen bij aan gezonde gesprekken en discussies zonder dat mensen persoonlijk worden aangevallen. Wanneer je een reactie plaats in de community, vraag jezelf dan af: "Zou ik dit antwoord ook recht in iemands gezicht durven te geven?" Wanneer het antwoord op die vraag "Nee" is, dan is het verstandig om je reactie te herzien. Of stel jezelf gewoon de vraag: "Wat zou mijn moeder hiervan vinden?"

Help elkaar

Niet alleen het meedenken op gestelde vragen, maar juist ook het delen van jouw eigen ervaringen dragen bij aan een bloeiende, boeiende en vooral relevante community. Jij zou wel eens hét antwoord kunnen hebben op de prangende vraag van een andere deelnemer. Door het delen van informatie helpen we elkaar, leren we van elkaar, groeien we samen als community en zo maken we ons fascinerende inkoopvak, de business én de wereld een stukje mooier.  

Blijf relevant

In Inside Procurement vragen anderen graag om jou input. Het is natuurlijk geen enkel probleem als je meedenkt over onderwerpen die jou na aan het hart liggen, maar zorg ervoor dat je 'on-topic' en relevant blijft.

Wat doen we met jouw activiteit?

 • Wanneer je een bericht plaatst, een vraag stelt of antwoord geeft, een idee deelt of enige andere activiteit die je in Inside Procurement onderneemt, dan geef je Nevi uitdrukkelijk en onherroepelijk toestemming om deze informatie (digitaal) op te slaan, openbaar te maken en te gebruiken. Denk hierbij aan verbetering van onze diensten en/of producten en/of marketingdoeleinden. Zonder dat je hiermee aanspraak maakt op enige (financiële) vergoeding.
 • We blijven natuurlijk gewoon redelijk, maar we behouden ons het recht voor om berichten of gedeelten daarvan te verplaatsen, te sluiten of zelfs te blokkeren als wij dat nodig vinden, zonder dat we je hierover hoeven te informeren of dat hoeven uit te leggen.
 • Als als het op basis van wetgeving, regulering of wettelijk verzoek is, kunnen we bepaalde (persoonlijke) informatie vrijgeven.
 • We behouden ons te allen tijde het recht voor om elke activiteit of persoon te verwijderen, waarvan wij vinden dat die in strijd is met de goede zeden, discriminerend en/of beledigend is, seksueel getint, haatdragend of dreigend zijn, het de persoonlijke levenssfeer van iemand schendt, de werking van onze website(s) kan verhinderen, commerciële motieven heeft, oproept tot geweld of illegaal gedrag, inbreuk maakt op intellectuele eigendomsrechten en/of auteursrechten van anderen of op een andere manier inbreuk maakt op de rechten van derden en/of in strijd is met de Nederlandse Wet.
 • Met jouw registratie geef je Nevi, de Inside Procurement Community Managers en Community Leads (groepsbeheerders) toestemming voor het aan jou versturen van e-mails. Bij alle e-mails heb je de mogelijkheid om je af te melden voor het ontvangen van deze berichten.

 

Bovenstaande richtlijnen zijn er om Inside Procurement prettig, professioneel en veilig te houden. Heb je vragen of opmerkingen over één van deze richtlijnen? Stuur dan gerust een bericht naar community@nevi.nl. We beantwoorden je vragen graag. Trouwens ... het e-mailadres community@nevi.nl is alleen bedoeld voor zaken die de dagelijkse gang van zaken in Inside Procurement aangaan. Alle andere vragen gericht aan dit e-mailadres zullen niet worden beantwoord en/of doorgestuurd.

Nevi behoudt zich het recht voor om - indien dat nodig is - deze richtlijnen te wijzigen. Wanneer we dat doen, zullen we dit natuurlijk melden in Inside Procurement. Wanneer je - na het van kracht worden van wijzigingen - actief blijft in Inside Procurement, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met deze wijzigingen.

 

Laatste update: 27 januari 2023