SAS'en zonder emvi - 4 varianten
Heb je ‘m al gezien? De Handreiking SAS zonder emvi. De Handreiking vereenvoudigt aanbesteden Wmo 2015 en Jeugdwet en is sinds kort beschikbaar. In dit webinar nemen we je mee in de stappen van de handreiking, de 4 varianten en presenteert een pilotgemeente zijn praktijkcase en de lessons learned.
Over dit webinar
Met dit webinar nemen we je mee in de SAS zonder emvi. Eerst laten we een animatie zien met uitleg over de verschillende varianten die tot nu toe bestaan en beschreven zijn in de Handreiking. We lichten processen toe aan de hand van voorbeelden uit de pilots. Vervolgens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Op dit moment bepalen de Jeugdwet en Wmo 2015 nog dat gemeenten in een aanbestedingsprocedure moeten kiezen voor de aanbieder met de ‘economisch meest voordelige inschrijving’ (emvi-criterium). In de aanbestedingspraktijk gaat men ervan uit dat gemeenten offertes moeten opvragen en beoordelen. Met het wetsvoorstel wordt het emvi-criterium voor de Jeugdwet en Wmo 2015 geschrapt. Daardoor zijn straks ook eenvoudige aanbestedingsprocedures zonder offertefase mogelijk.
Uiteraard moet ook in eenvoudigere aanbestedingsprocedures iedere goede aanbieder een eerlijke kans op een contract krijgen. Om te laten zien hoe dit in de praktijk werkt en tegelijkertijd op zoek te gaan naar de beste manieren om de ruimte die de wetswijziging biedt te benutten, zijn pilots uitgevoerd. De resultaten uit deze pilots zijn verwerkt in een Handreiking SAS zonder emvi (vereenvoudigd aanbesteden Wmo 2015 en Jeugdwet). Het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein heeft deze handreiking opgesteld in samenwerking met Jan Telgen en Tim Robbe, experts op het gebied van inkoop en aanbesteden in het sociaal domein en Significant.
De handreiking SAS zonder emvi vind je hier.
Aanmelden
Als je dit webinar wil volgen kun je aanmelden via nevi.nl/evenementen/kennissessie-sassen-zonder-emvi-4-varianten.
Over de Kennissessies
Nevi Publiek organiseert kennissessies voor Nevi-leden én niet-leden die werkzaam zijn in de publieke sector. De sessies worden altijd met toonaangevende partijen uit de publieke sector georganiseerd, zoals De Nederlandse Bank, de Gemeente Rotterdam, UWV en Pels Rijcken.
Een kennissessie is kleinschalig en heeft een tweeledig doel. Ten eerste de deelnemers kennis laten maken met een actueel thema en de presentatie van een best practice van een organisatie. Én ten tweede die organisatie een stap verder brengen door met de deelnemers aan de slag te gaan over een issue waar die organisatie (nog) mee zit/ hulp bij nodig heeft (wisdom of the crowd). Zo krijg je een kennisupdate vanuit een toonaangevende organisatie en kun je sparren met vakgenoten, ook over waar je op dat actuele thema zelf tegenaan loopt.
Door de gratis kennissessies bij te wonen blijf je laagdrempelig en interactief op de hoogte van de ontwikkelingen in het publieke inkoopvakgebied. Wanneer je als lid minimaal 3 kennissessies hebt bijgewoond kom je ook in aanmerking voor het Update certificaat (dat je aan het einde van het jaar automatisch ontvangt). Daarmee toon je aan dat je de ontwikkelingen in jouw vakgebied serieus neemt en jezelf continu up to date houdt.
Over Nevi Publiek
Nevi Publiek is voor iedereen vrij toegankelijk en staat voor de professionalisering van inkoop in de (semi-)publieke sector met oog voor het belang van het individu, de organisatie én de maatschappij. Ben je actief in een inkoop- of contractmanagementfunctie dan kom je hier on- en offline bij elkaar om ervaringen met elkaar uit te wisselen, kennis te halen én te brengen en kennis met elkaar te ontwikkelen. We organiseren actuele, kleinschalige Kennissessies om leden én niet-leden met elkaar in contact te brengen en organisaties verder te helpen met hun publiek opdrachtgeverschap.