Inside Procurement

Ben jij al jaren actief in een inkoopfunctie of ben je net begonnen in het vakgebied? Inside Procurement is er voor jou. Hier kom je in contact met bekenden én nieuwe vakgenoten. Zo kun jij je netwerk versterken, verdiepen en vergroten. 

Meld je gratis aan in Inside Procurement en doe mee! Deze deelnemers gingen je al voor:

Nieuws

Loop je ook mee 23-05 met onze lentewandeling Kerckebosch?
9 april 2024
Loop je ook mee 23-05 met onze lentewandeling Kerckebosch?

Evenement Lentewandeling Kerckebos in Zeist georganiseerd door Nevi community NoordWest.

Profielfoto van David van Moort
5 dagen geleden
Gezocht: Professioneel inkoper voor interview
26 maart 2024
Gezocht: Professioneel inkoper voor interview

Voor onze Minor ‘inkoopmanagekent’ zoeken mijn collega-student en ik een professionele inkoper om te interviewen.

Uitkomst Open vergadering Nevi Zuid
25 maart 2024
Uitkomst Open vergadering Nevi Zuid

Onze leden hebben zich uitgesproken! Dit zijn de thema's die in onze plannen terug gaan komen.

Nevi's Contractmanagementdag 2024: Stem nu en beleef de ultieme Unconference Masterclass Editie!
12 maart 2024
Nevi's Contractmanagementdag 2024: Stem nu en beleef de ultieme Unconference Masterclass Editie!

Ben jij er ook bij op 15 april? Tijdens de 11e editie van Nevi’s Contractmanagementdag ben jij aan zet! Dit jaar introduceren we namelijk met trots de Unconference Masterclass Editie waarin je als...

Vraag & Antwoord

CBAM

Ik ben op zoek naar MKB bedrijven, welke net als Spark Holland geconfronteerd worden met de CBAM European Directive met een rapportage verplichting sinds januari 2024. Registratie van alle CO2 emissies over importen buiten de EU.

Profielfoto van Cobi Komduur
2 weken geleden
Contractclassificatie en switchkosten

Voor een project mbt implementatie contractmanagement voor beheer en onderhoudscontracten zijn we bezig met een classificatie van contracten (A/B/C) op basis van een aantal criteria waaronder switchkosten (m.a.w. wat zijn de kosten die gemoeid zijn bij overgang naar een alternatieve leverancier). Ik ben...

Profielfoto van Antoinette Vriend
2 weken geleden
Enquête afstudeeronderzoek student Avans

Beste Inkopers,

Ik ben bezig met een afstudeeronderzoek naar de prijs-kwaliteitverhouding binnen aanbestedingen (ongeacht welke branche/ sector) en ben erg benieuwd naar jullie inzichten. Dus bent u een inkoper, vind ik het erg fijn als u een korte enquête wil invullen. Het invullen van de enquête...

Profielfoto van Raf Kamphuis
4 weken geleden

Events

Nevi Contractmanagementdag 2024
Op 15 april 2024 bundelen Nevi en Crics hun krachten om de 11e editie van de Nevi...
Profielfoto van Ed de Rochemont
1 maand geleden
Wie wordt Het Slimste Inkoopteam 2024?
Na de derde editie van de webchallenge ‘Het Slimste Inkoopteam’ (HSI) voor organisaties op...
Online
Profielfoto van Saskia Dun
1 maand geleden
Oost Nederlands Inkoopcongres "Uitdagingen bij circulair inkopen"
Nevi Oost organiseert i.s.m. Hogeschool Windesheim het Oost Nederlands Inkoopcongres met als...
Profielfoto van Arlette Rugebregt
1 maand geleden

Thema's

Aanbesteden
Aanbesteden

Aanbesteden is de procedure waarbij een opdrachtgever een (overheids)opdracht in de markt zet en bedrijven vraagt om een offerte in te dienen. De overheid koopt jaarlijks meer dan €86 miljard in. En dit bedrag stijgt continu. Boven een bepaalde drempelwaarde zijn overheidsinstellingen verplicht een opdracht aan te besteden. Het doel van het aanbestedingsbeleid is tweeledig: de concurrentie tussen de bedrijven (aanbieders) stimuleren én alle geïnteresseerde partijen een gelijke kans geven de opdracht te verkrijgen.

Categoriemanagement
Categoriemanagement
Bij categoriemanagement draait het om het strategisch inkopen van productpakketten en de samenwerking die daarbij komt kijken. Categoriemanagement is, kort gezegd, het bundelen van inkoop. Je verdeelt de in te kopen producten over categorieën, die zijn ondergebracht bij een categoriemanager. Onder categorie wordt verstaan: het geheel van onderling logisch samenhangende goederen en/of diensten. Door kennis en deskundigheid per categorie te bundelen kun je een consistenter (aanbestedings)beleid voeren en ga je voor maximale winst.
Contractmanagement
Contractmanagement

Veel contracten leveren niet op wat men ervan had verwacht. Er is een contract afgesloten, maar het gaat tóch mis bij de uitvoering. Professioneel contractmanagement brengt hier verandering in. Contractmanagement is de methodiek om afspraken met leveranciers duidelijk en transparant vast te leggen en hier actief op te sturen. De verkregen input, getekende contracten en wijzigingen worden eenduidig vastgelegd, beheerd en bewaakt. Doel: contracten volledig benutten en het genereren van managementrapportages.

Digitalisering
Digitalisering

Digitalisering is een ontwikkeling die het inkoopvak op meerdere vlakken raakt. Digitale ontwikkelingen zoals robotisering, e-procurement, smart contracting, digital currencies, blockchain en artificial intelligence nemen operationele taken over en bieden tegelijkertijd ontzettend veel kansen. Heeft jouw organisatie al een digitale, toekomstbestendige inkoopstrategie?