Inside Procurement

Ben jij al jaren actief in een inkoopfunctie of ben je net begonnen in het vakgebied? Inside Procurement is er voor jou. Hier kom je in contact met bekenden én nieuwe vakgenoten. Zo kun jij je netwerk versterken, verdiepen en vergroten. 

Meld je gratis aan in Inside Procurement en doe mee! Deze deelnemers gingen je al voor:

Nieuws

Doe mee aan de Monitor Beter Aanbesteden 2024
3 juli 2024
Doe mee aan de Monitor Beter Aanbesteden 2024

Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de aanbestedingspraktijk? Vul dan de Monitor Beter Aanbesteden 2024 in!

Profielfoto van Jonathan Rienstra
2 weken geleden
Leiden recente ontwikkelingen tot meer samenwerking? Deel jouw ervaring!
5 juni 2024
Leiden recente ontwikkelingen tot meer samenwerking? Deel jouw ervaring!

Wie in de keten samenwerkt, heeft de toekomst. Maar hoe ver zijn we eigenlijk? En wat kan er beter?

3 juni 2024
𝗩𝗶𝘀𝗶𝗼𝗻, 𝗥𝗼𝗯𝗼𝘁𝗶𝗰𝘀 & 𝗠𝗼𝘁𝗶𝗼𝗻

Vision, Robotics & Motion biedt je een compleet overzicht met oplossingen om slim te automatiseren in een productieomgeving.

Procurement en AI: We denken nog steeds veel te klein!
17 mei 2024
Procurement en AI: We denken nog steeds veel te klein!

Ed De Rochement vat de sessie mooi samen in dit nieuwsbericht:

Vraag & Antwoord

Supplier Information Management

Kent iemand een software tool die het opslaan van informatie (catalogussen, certificeringen) voor zowel bestaande als potentiële leveranciers makkelijk en overzichtelijk maakt? Google Drive/Sharepoint kost teveel tijd om bij te houden. Belangrijke onderdelen die de tool moet kunnen; Zoeken op basis van...

Profielfoto van Emil Snelleman
4 dagen geleden
Leveranciersbeoordeling

Beste allemaal, 
Binnenkort ga ik leveranciersbeoordeling opzetten binnen onze organisatie. Hebben jullie tips, tricks of systemen die jullie mij kunnen aanraden? Het contractmanagementsysteem wat gebruikt wordt is AFAS. 
Alvast bedankt!
Groet Evelien

Profielfoto van Evelien Elings
1 week geleden
Boekproject onderwerpen gezocht! Wat is de state-of-the-art in inkoop- en leveranciersmanagement?

Onderwerpen gezocht! Wat is de state-of-the-art in inkoop- en leveringsbeheer? Elk jaar van september tot oktober schrijven mijn masterstudenten (technische bedrijfskunde - Universiteit Twente) een tiental literatuurrecensies als opdracht voor de cursus Purchasing Management. Elk literatuuroverzicht is...

Profielfoto van Klaas Stek
2 weken geleden

Events

Padeltoernooi Nevi NoordWest en ZuidWest
Inschrijven? https://nevi.nl/evenementen/padeltoernooi-nevi-noordwest-en-zuidwest Op donderdag...
Profielfoto van David van Moort
1 week geleden
Linq'24, het event over digitale Source to Pay transformatie
Op 1/10/2024 organiseert Spendlinq een baanbrekend & live event dat volledig in het teken staat...
Profielfoto van Esther Marechal
2 maanden geleden
Reserveer alvast 10 oktober: Bezoek aan Koninklijke Grolsch, Enschede
Op 10 oktober zijn we te gast bij Grolsch in Enschede Globaal programma: Kennismaking met...
Profielfoto van Desiree Oude Groeniger
4 weken geleden

Thema's

Aanbesteden
Aanbesteden

Aanbesteden is de procedure waarbij een opdrachtgever een (overheids)opdracht in de markt zet en bedrijven vraagt om een offerte in te dienen. De overheid koopt jaarlijks meer dan €86 miljard in. En dit bedrag stijgt continu. Boven een bepaalde drempelwaarde zijn overheidsinstellingen verplicht een opdracht aan te besteden. Het doel van het aanbestedingsbeleid is tweeledig: de concurrentie tussen de bedrijven (aanbieders) stimuleren én alle geïnteresseerde partijen een gelijke kans geven de opdracht te verkrijgen.

Categoriemanagement
Categoriemanagement

Bij categoriemanagement draait het om het strategisch inkopen van productpakketten en de samenwerking die daarbij komt kijken. Categoriemanagement is, kort gezegd, het bundelen van inkoop. Je verdeelt de in te kopen producten over categorieën, die zijn ondergebracht bij een categoriemanager. Onder categorie wordt verstaan: het geheel van onderling logisch samenhangende goederen en/of diensten. Door kennis en deskundigheid per categorie te bundelen kun je een consistenter (aanbestedings)beleid voeren en ga je voor maximale winst.

Contractmanagement
Contractmanagement

Veel contracten leveren niet op wat men ervan had verwacht. Er is een contract afgesloten, maar het gaat tóch mis bij de uitvoering. Professioneel contractmanagement brengt hier verandering in. Contractmanagement is de methodiek om afspraken met leveranciers duidelijk en transparant vast te leggen en hier actief op te sturen. De verkregen input, getekende contracten en wijzigingen worden eenduidig vastgelegd, beheerd en bewaakt. Doel: contracten volledig benutten en het genereren van managementrapportages.

Digitalisering
Digitalisering

Digitalisering is een ontwikkeling die het inkoopvak op meerdere vlakken raakt. Digitale ontwikkelingen zoals robotisering, e-procurement, smart contracting, digital currencies, blockchain en artificial intelligence nemen operationele taken over en bieden tegelijkertijd ontzettend veel kansen. Heeft jouw organisatie al een digitale, toekomstbestendige inkoopstrategie?