Inside Procurement

Ben jij al jaren actief in een inkoopfunctie of ben je net begonnen in het vakgebied? Inside Procurement is er voor jou. Hier kom je in contact met bekenden én nieuwe vakgenoten. Zo kun jij je netwerk versterken, verdiepen en vergroten. 

Meld je gratis aan in Inside Procurement en doe mee! Deze deelnemers gingen je al voor:

Nieuws

Nevi Ledenraadverkiezingen 2024
7 februari 2024
Nevi Ledenraadverkiezingen 2024

De Nevi ledenraad bestaat uit minimaal 20 en maximaal 30 personen. Iedere 3 jaar vinden er verkiezingen plaats. In 2024 is het weer zover en zijn er nieuwe verkiezingen en die gaan nu van start.

Profielfoto van Elske Galema
2 weken geleden
Meldpunt tekorten medische hulpmiddelen
23 januari 2024
Meldpunt tekorten medische hulpmiddelen

Op 3 juli 2023 is het landelijk meldpunt tekorten medische hulpmiddelen van start gegaan. Benieuwd naar de eerste ervaringen en resultaten? Die delen we graag met je tijdens het Nevi Zorgcongres.

De impact van Generatieve AI & ChatGPT op inkoop in de zorg
17 januari 2024
De impact van Generatieve AI & ChatGPT op inkoop in de zorg

Na het afronden van je laatste taak nog een stukje week overhouden? Tijd overhouden voor strategische/belangrijke taken? ChatGPT helpt hierbij! Andere inkopers en contractmanagers in de zorg gebruiken het al.

We trappen 2024 af met Vernieuwing, Verjonging, Vergroening!
12 januari 2024
We trappen 2024 af met Vernieuwing, Verjonging, Vergroening!

Wij van Inside Pocurement wensen je het allerbeste voor het nieuwe jaar! 2024... What's new?Het platform heeft een kleine metamorfose ondergaan (laat ons a.j.b. weten hoe het bevalt!);De komende tijd lees...

Vraag & Antwoord

Vraag voor potentiële leveranciers | Externe reiniging van servies

Mijn interne klant gebruikt op kantoor wegwerp koffiebekers. Men overweegt om over te stappen naar herbruikbare bekers en om deze vervolgens extern te laten reinigen.  Zijn er inkopers die partijen kennen die zo'n service kunnen uitvoeren? Het betreft dus het ophalen, reinigen en weer terugbrengen van...

Profielfoto van Maurits de Groot
1 jaar geleden
Verschil Spendanalyse & inkoopdiagnose

Beste, Ik was benieuwd wat in uw woorden het verschil is tussen de inkoopdiagnose, en de spendanalyse. Eventueel toelichting van de toepassing, samenhang van de twee en gewenste resultaten.  Mijn dank is groot.

Profielfoto van Lionel Guntlisbergen
1 jaar geleden
Onderzoek dynamiek NEVI netwerk

Voor mijn studie bedrijfskunde heb ik een opdracht over netwerkleiderschap. Daarvoor onderzoek ik het (kennis) netwerk van NEVI en de dynamiek in het netwerk. Ik heb een enquête (anoniem) gemaakt met een aantal vragen over hoe het netwerk van NEVI en de dynamiek erin wordt ervaren door de...

Profielfoto van Annette van Dijk
1 jaar geleden

Events

Kom naar de open vergadering van Community Nevi Zuid; jouw input bepaald onze activiteiten kalender 2024!
Er gebeurt veel in de wereld en dat heeft grote impact (kansen en bedreigingen) op onze rol als...
Profielfoto van Ed de Rochemont
Profielfoto van Marc Wels
Profielfoto van Dick van Gendt
26 deelnemers
Profielfoto van Saskia Dun
1 maand geleden
Nevi Contractmanagementdag 2024
Op 15 april 2024 bundelen Nevi en Crics hun krachten om de 11e editie van de Nevi...
Profielfoto van Ed de Rochemont
2 maanden geleden

Thema's

Aanbesteden
Aanbesteden
Aanbesteden is de procedure waarbij een opdrachtgever een (overheids)opdracht in de markt zet en bedrijven vraagt om een offerte in te dienen. De overheid koopt jaarlijks meer dan €86 miljard in. En dit bedrag stijgt continu. Boven een bepaalde drempelwaarde zijn overheidsinstellingen verplicht een opdracht aan te besteden. Het doel van het aanbestedingsbeleid is tweeledig: de concurrentie tussen de bedrijven (aanbieders) stimuleren én alle geïnteresseerde partijen een gelijke kans geven de opdracht te verkrijgen.
Categoriemanagement
Categoriemanagement
Bij categoriemanagement draait het om het strategisch inkopen van productpakketten en de samenwerking die daarbij komt kijken. Categoriemanagement is, kort gezegd, het bundelen van inkoop. Je verdeelt de in te kopen producten over categorieën, die zijn ondergebracht bij een categoriemanager. Onder categorie wordt verstaan: het geheel van onderling logisch samenhangende goederen en/of diensten. Door kennis en deskundigheid per categorie te bundelen kun je een consistenter (aanbestedings)beleid voeren en ga je voor maximale winst.
Contractmanagement
Contractmanagement
Veel contracten leveren niet op wat men ervan had verwacht. Er is een contract afgesloten, maar het gaat tóch mis bij de uitvoering. Professioneel contractmanagement brengt hier verandering in. Contractmanagement is de methodiek om afspraken met leveranciers duidelijk en transparant vast te leggen en hier actief op te sturen. De verkregen input, getekende contracten en wijzigingen worden eenduidig vastgelegd, beheerd en bewaakt. Doel: contracten volledig benutten en het genereren van managementrapportages.
Digitalisering
Digitalisering
Digitalisering is een ontwikkeling die het inkoopvak op meerdere vlakken raakt. Digitale ontwikkelingen zoals robotisering, e-procurement, smart contracting, digital currencies, blockchain en artificial intelligence nemen operationele taken over en bieden tegelijkertijd ontzettend veel kansen. Heeft jouw organisatie al een digitale, toekomstbestendige inkoopstrategie?