Vraag
Profielfoto van Harold Kip
Harold Kip 19 maart 2020

Evenementen Annuleren?

Hoe ga je (in deze tijden) om met het annuleren van evenementen? En wie draagt de kosten?

Op NOS.nl kwam ik dit bericht tegen: www.nos.nl/artikel/2327611-evenementen-aan-de-lopende-band-afgelast-maa….

In het artikel komt advocaat René Halfens aan het woord, die is gespecialiseerd in evenementenrecht. Hij stelt: "Wanneer de organisatie zelf beslist om het evenement af te gelasten, dan loopt die het risico dat er helemaal niks wordt vergoed door de verzekering. En dan kunnen leveranciers en mensen die een kaartje hebben gekocht zich ook niet beroepen op de overmachtsclausule."

Het Coronavirus geeft een boel nare ellende. Dat weten en begrijpen we allemaal. Tegelijkertijd geeft het ons - op een vreemde manier - bijzonder boeiende materie om over na te denken. Want met een dergelijke situatie hebben we de afgelopen (ruim 40) jaren niet te maken gehad. Dus voor (bijna) ons allemaal, is dit volledig nieuw. Mensen die de oliecrisis in de jaren '70 hebben meegemaakt, kunnen zich de vergelijkbare situatie wellicht nog herinneren. Ik - en velen met mij - niet, want ik was tijdens de autoloze zondag slechts een paar maanden oud ...

Dus velen van ons tolt het hoofd. Omdat we geen idee hebben, van wat ons allemaal overkomt. Toch moeten we hiermee 'dealen'. We moeten hiervoor oplossingen hebben. Echt pasklare oplossingen hadden we nog niet, want voordat het Coronavirus uitbrak, had bijna een kwart van de organisaties geen strategie voor het beheren en/of beheersen van de verstoring van de supply chain op deze schaal (cips.org/en/supply-management/news/2020/march/nine-in-10-supply-cha…). Die oplossingen moeten we nu (samen) bedenken.

We zijn alweer een paar weken onderweg en inmiddels hebben velen van ons oplossingen en aanpassingen bedacht. Ik hoop van harte dat je jouw best practices wil delen met je collega's. We kunnen veel van elkaar leren en samen weten we meer. Dat is fijn en juist nu heel hard nodig!

Moet jouw bedrijf / organisatie evenementen annuleren of verplaatsen? Hoe ga je daar dan mee om? En wie draagt de kosten? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en oplossingen.

Vind meer berichten met de volgende tags:
Deze vraag heeft nog geen reacties.
Beantwoord de vraag van Harold