Document

Whitepaper: New EU Energy Labelling System

22 september 2021 | 1 minuut lezen

Sinds maart 2021 heeft de EU nieuwe regelgeving met betrekking tot energielabels. De nieuwe etiketteringsvereisten worden geleidelijk uitgerold naar negen productcategorieën. Dit heeft aanzienlijke gevolgen voor openbare aanbesteders die elektrische apparaten kopen of leasen.

Om openbare aanbesteders bij deze overgang te helpen, heeft het BELT Project zojuist bijgevoegd whitepaper (in het Engels) gepubliceerd waarin je een een samenvatting kunt lezen van de belangrijkste bepalingen van het nieuwe EU Energie Etiketteringssysteem. Daarnaast staan er in het whitepaper verschillende aanbevelingen aan openbare aanbesteders om te voldoen aan de  nieuwe regelgeving.

ICLEI Local Governments for Sustainability maakt deel uit van het BELT Project en creëert bewustzijn bij de Europese openbare en zakelijke inkopers (PPS). BELT heeft tot doel de overgangsperiode van het energie-efficiëntielabel (Verordening (EU) 2017/1369) te vergemakkelijken. ICLEI informeert en ondersteunt alle belanghebbenden om fouten - op alle niveaus van de waardeketen - tot een minimum te beperken.

1 document toegevoegd
GroepenDeelnemers
Inloggen beheer