Duurzame voeding en vitaliteit
Duurzame Voeding en Vitaliteit van Diverzio - start 7 november 2022
Het ontwikkelprogramma heeft als doel het menu van de zorginstelling te verduurzamen
In een serie van vijf masterclasses, over de integrale aanpak van de zorgketen, leren zorgprofessionals hoe ze verbetering van de maaltijdbeleving, smaak en kwaliteit in de praktijk moeten brengen. Ook wordt stil gestaan bij kostenbeheersing en bij reductie van voedselverspilling.
In het programma wordt de basis gelegd voor een potentiële lange termijn verbinding tussen boer en zorginstelling. Dit geeft waarde creatie door meer product beleving en geeft mogelijkheden tot patiënt participatie. De masterclasses bieden inspiratie, motivatie en verspreiding van kennis. Hierdoor krijgen de deelnemende organisaties meer inzicht in hun eigen reilen en zeilen en kan er worden gebenchmarkt.
De volgende 5 pijlers komen aan bod:
Eigen regie op voeding (meten = weten, nulmeting gezondheid en verspilling)
Duurzame inkoop (kaders en aanpak voor duurzamere inkoop en gebruik)
Voedselverspilling (lage waste, het nieuwe normaal)
Voeding en vitaliteit (voeding voor preventie, vitaliteit en herstel)
Smaak en presentatie (de rol van smaak bij gezondheid en gastvrijheid)
Diverzio en Local2Local hebben al ruim 130 zorgorganisaties in Nederland mee genomen op pad naar beter, lekkerder en duurzamer eten voor patiënten, cliënten, bewoners én medewerkers.
Heb je interesse, wil je inschrijven of meer informatie, kijk dan hier: Duurzame voeding en vitaliteit | Diverzio