Evenement

Heraanbesteden, wanneer wel/wanneer niet?

04 november
Donderdag 4 november 2021
11:00 tot 12:00
Webinar
Profielfoto van Ton van Geijlswijk
1 minuut lezen

Welke vrijheid en mogelijkheid heeft een aanbestedende dienst om na een intrekking van een aanbesteding tot heraanbesteding van de opdracht over te gaan? Welke voorwaarden gelden hierbij en waar moet je als aanbestedende dienst op letten? 

Praktische informatie

Dit webinar is bedoeld voor en gericht op inkopers en juristen van aanbestedende diensten en is gratis voor abonnementhouders en proefabonnementhouders van de InkoopJurisprudent.

Onderdeel van (als lid gratis) registratie voor dit webinar is een vrijblijvend proefabonnement op InkoopJurisprudent. Door je aan te melden voor deelname aan het webinar, meld je automatisch aan voor het proefabonnement en geef je Nevi en Corvers toestemming je gedurende 3 maanden de InkoopJurisprudent-Practicals met leerpunten uit de actuele jurisprudentie toe te sturen. Het proefabonnement verplicht je tot niets, stopt automatisch na 3 maanden en is tussentijds stop te zetten indien je er geen gebruik meer van wenst te maken. 

Meer informatie over een proefabonnement InkoopJurisprudent.

Over dit evenement

Het gebeurt regelmatig dat een aanbestedende dienst besluit een aanbesteding in te trekken omdat hij de opdracht opnieuw wenst aan te besteden. De aanbestedende dienst heeft een grote vrijheid om een aanbesteding in te trekken. Maar heeft hij ook zoveel vrijheid om vervolgens tot een heraanbesteding over te gaan? Mag dit alleen indien een opdracht ‘wezenlijk’ wordt gewijzigd? En maakt het daarbij uit of hij er zelf voor kiest om over te gaan tot een heraanbesteding of dat hij daartoe verplicht is op grond van de regels van het aanbestedingsrecht? Deze en andere veel gestelde vragen rond heraanbesteden zullen aan bod komen in dit webinar. 

Tijdens dit webinar komt het volgende aan bod:

  • Wanneer mag je als aanbestedende dienst een aanbesteding intrekken?
  • Waar moet je op letten als je een aanbesteding intrekt?

Programma

11:00 uur - Inloggen
11:02 uur - Start & introductie
11:05 uur - Carolien Jobse - 'Heraanbesteden, wanneer mag het, wanneer niet?'
11:45 uur - Vragen door deelnemers
12:00 uur - Afsluiting

Aanmelden

Als je dit webinar wil volgen kun je aanmelden via nevi.nl/evenementen/webinar-digitaal-ondertekenen-voor-de-inkoop.