Evenement

Datagedreven inkopen sociaal domein

01 december
1 december 2021
15:30 tot 16:30
Webinar
Profielfoto van Ton van Geijlswijk
17 november 2021 | 1 minuut lezen

Kort voor de zomer verscheen de Handreiking Datagedreven Inkopen in het Sociaal Domein. Met steeds meer beschikbare data en steeds meer middelen om deze data te organiseren, zal datagedreven werken hoe dan ook een grotere rol gaan spelen bij het inkopen, ook in het sociaal domein. In dit webinar nemen we je mee in de handreiking, een praktijkcase en de lessons learned.

Over dit webinar

De werkgroep Datagedreven Inkopen van het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein heeft een handreiking opgesteld over datagedreven inkopen in het sociaal domein. Deze biedt inzicht in de vraag waarom op deze manier inkopen behulpzaam kan zijn en hoe dit bij een gemeente geïmplementeerd kan worden. Met de handreiking worden gemeenten geholpen om concrete stappen te zetten in datagedreven werken om zo beter hun opdrachtgevende rol in het sociaal domein te vervullen.

Over de kennissessies

Nevi Publiek organiseert voor Nevi-leden én niet-leden die in de publieke sector werkzaam zijn kennissessies. De sessies worden altijd met toonaangevende partijen uit de publieke sector georganiseerd, zoals De Nederlandse Bank, de Gemeente Rotterdam, UWV en Pels Rijcken.

Een kennissessie is kleinschalig en heeft een tweeledig doel. Ten eerste de deelnemers kennis laten maken met een actueel thema en de presentatie van een best practice van een organisatie. Én ten tweede die organisatie een stap verder brengen door met de deelnemers aan de slag te gaan over een issue waar die organisatie (nog) mee zit/ hulp bij nodig heeft (wisdom of the crowd). Zo krijg je een kennisupdate vanuit een toonaangevende organisatie en kun je sparren met vakgenoten, ook over waar je op dat actuele thema zelf tegenaan loopt.

Door de gratis kennissessies bij te wonen blijf je laagdrempelig en interactief op de hoogte van de ontwikkelingen in het publieke inkoopvakgebied. Wanneer je als lid minimaal drie kennissessies hebt bijgewoond kom je ook in aanmerking voor het Update Certificaat (dat je aan het einde van het jaar automatisch ontvangt). Daarmee toon je aan dat je de ontwikkelingen in jouw vakgebied serieus neemt en jezelf continu up to date houdt.

Aanmelden

Als je dit webinar wil volgen kun je aanmelden via nevi.nl/evenementen/kennissessie-datagedreven-inkopen-sociaal-domein.

Inloggen beheer