Nieuws

Succes maak je samen. Kom binnen!

In 2019 begon ik als directeur van Nevi en vertelde ik in een interview in Deal!: “We gaan als Nevi klant- en marktgerichter opereren; we moeten nóg beter naar inkoopprofessionals luisteren en aansluiten op hun behoeften.” Twee jaar later hebben we al diverse stappen op dat pad gezet. En met Inside Procurement maken we een mooie volgende stap. Inside Procurement is het resultaat van naar jou luisteren en aansluiten op jouw behoeften, of je nu werkt als inkoper, CPO, Sourcing Manager, Contract Manager of welke functie dan ook in ons brede vakgebied.

Profielfoto van Jeroen Harink
Jeroen Harink
9 september 2021 | 2 minuten lezen

Samen met een flink aantal Nevi leden, maar zeker ook met niet Nevi leden, hebben wij het afgelopen jaar hard gewerkt aan de inrichting van Inside Procurement in de context van de missie van Nevi: persoonlijke (door-)ontwikkeling, (verdere) professionalisering van inkooporganisaties en daarmee inkoop in Nederland naar een hoger niveau begeleiden (en dus ons land meer concurrerend te maken). Dat doen we onder andere door inkopers met elkaar te verbinden en zo meerwaarde te creëren. Niet alleen voor Nevi leden, maar voor iedereen die zich bezighoudt met het inkoopvak, want samen beschikken we over veel waardevolle kennis, kunde en ervaring. Vaak blijkt het echter lastig om die kennis, kunde en ervaring goed te delen met anderen. Ja, soms schrijven we wat zaken op papier - voor intern of extern -  maar een groot deel van die kennis, kunde en ervaring blijft in onze hoofden zitten …

Kennis vragen, delen en creëren

Inside Procurement is het platform waarmee we deze kennis, kunde en ervaring in onze eigen beroepsgroep kunnen ontsluiten en kunnen verrijken. Hier creëren we samen kennis, die enorm waardevol is voor iedereen. Want daarmee kunnen we allemaal efficiënter werken en dus sneller – en misschien ook wel beter - onze doelen halen. Met Inside Procurement hebben we samen, écht een mooi én goed ‘virtueel clubhuis’ gebouwd. Vorig jaar betrokken wij ons Nevi House of Procurement: een prachtige, fysieke ontmoetingsplaats voor de beroepsgroep in de bossen van Zeist. Inside Procurement is de online extensie van onze prachtige vereniging en van ons Nevi House of Procurement in Zeist (waar je uiteraard altijd van harte welkom bent).

Mensen moeten het doen

In het interview in Deal! vertelde ik ook dat ik in het begin van mijn carrière nog dacht, dat goede procesbeschrijvingen, een passende organisatiestructuur en de juiste ondersteunende tools wel zo’n beetje de belangrijke succesfactoren waren. Maar inmiddels weet ik al lang dat deze drie zaken geen garantie voor succes zijn zonder de juiste mensen. Het draait uiteindelijk allemaal om de mensen die het moeten doen. Als die mensen elkaar kunnen ontmoeten en kennis, kunde en ervaring met elkaar kunnen delen, komen we sneller tot betere oplossingen. En juist die verbinding, is precies wat Inside Procurement faciliteert.

Op Inside Procurement vind je heel gemakkelijk jouw vakgenoten en andere experts in ons mooie vakgebied. Vakgenoten die dezelfde uitdagingen hebben als jijzelf. Experts die je heel specifiek kunnen helpen met die uitdagingen. Door die verbinding – door vragen te stellen én te beantwoorden – kom je sneller tot betere oplossingen. Zo creëer je meerwaarde voor jezelf én voor anderen. Zo bewijst Inside Procurement zich naar jou.

Uitnodiging

Ik nodig je van harte uit om binnen te komen en vooral om mee te doen met Inside Procurement! Laat je inspireren door vakgenoten, krijg antwoord op je vragen, deel je kennis en kunde en bouw aan je netwerk!

Aanmelden kan heel eenvoudig met je ‘Mijn Nevi’ account. Meedoen kun je al meteen; vul jouw profiel aan met je foto en jouw expertises en interesses. Want daarmee krijg je in jouw persoonlijke dashboard alleen die dingen te zien, die jij ook écht interessant vindt.

Ik ben erbij! Jij ook?