Nieuws

Hulp bij innovatie inkoopprojecten

Ben jij een overheidsinkoper die wel wat hulp kan gebruiken bij het voorbereiden en implementeren van je volgende innovatie inkoop? Neem dan contact op met de European Assistance for Innovation Procurement (EAFIP) om lokale ondersteuning aan te vragen. Alle overheidsinkopers, uit alle themagebieden zijn van harte welkom; openbaar vervoer, zorg, milieu, water, energie, openbaar bestuur, bouw, veiligheid, onderwijs et cetera. 

Profielfoto van Harold Kip
8 oktober 2021 | 1 minuut lezen

EAFIP biedt lokale hulp aan openbare aanbesteders bij de voorbereiding en uitvoering van een PCP- of PPI-aanbesteding. Bijvoorbeeld bij projecten waarbij wordt voorzien in een reeds vastgestelde aanbestedingsbehoefte, die kan worden aangepakt met innovatieve oplossingen, een in de gehele EU gepubliceerde open-marktraadpleging, voorbereiding en uitvoering van aanbestedingen en het opstellen van documenten. Kijk voor meer informatie over deze hulp van de EAFIP op eafip.eu/assistance.

In 2021-2022 krijgen nieuwe projecten - die tot doel hebben innovatieve ICT oplossingen aan te schaffen - de mogelijkheid om deze gratis hulp aan te vragen. Elke drie maanden worden er nieuwe oproepen gepubliceerd om gratis hulp in te dienen. De volgende deadline voor het indienen van aanvragen is 11 januari 2022. De laatste call volgt daarna, van 12 januari t/m 15 april 2022.

Via de EAFIP ondersteunt de Europese Commissie, openbare aanbesteders (inclusief aanbestedende diensten in nuts- en beveiligingssector) bij het ontwikkelen en implementeren van meer en betere innovatieaanbestedingen van op ICT gebaseerde oplossingen in de hele EU.

Sinds de start van het EAFIP initiatief in 2015, zijn al 21 projecten geselecteerd om gratis technische en juridische bijstand te ontvangen. Waaronder een aantal prachtige Nederlandse projecten, zoals Het Waterschapshuis, het Waterschapsbedrijf Limburg en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL)