Nieuws

Inkoopuitdagingen door de oorlog in Oekraïne: hoe kunnen wij je helpen?

De oorlog in Oekraïne is als eerste een humanitaire ramp met een impact die we vele decennia niet hebben gezien. We dachten oorlogen in onze nabijheid achter ons gelaten te hebben … maar helaas is dat dus niet zo. Los van de humanitaire ramp (en hoe wij daar als mens mee omgaan) is (en wordt) de oorlog in Oekraïne ook een economisch drama. Dat merk ik nu al en dat merk jij ongetwijfeld ook al. 

Profielfoto van Jeroen Harink
Jeroen Harink
8 maart 2022 | 1 minuut lezen

Oorlog leidt tot inkoopuitdagingen

Dagelijks spreek ik met professionals en telkens hoor en lees ik over de uitdagingen die zij het hoofd moeten bieden. Om de verkoop te stoppen in Rusland. Om vluchten over Rusland te verleggen. Om de hoge gasolieprijs het hoofd te bieden. Om het graantekort te adresseren. Om de productie op gang te houden. Om leveringen te kunnen garanderen. Ook in Nederland ondervinden we al de gevolgen van de oorlog in Oekraïne.

Zo heeft VDL NedCar met ingang van deze week hun productie stilgelegd. En een heel ander voorbeeld: vissers varen niet uit vanwege de stijgende gasolieprijs. Het kan simpelweg niet uit. Merkten we net dat inkoopprofessionals meer grip kregen op inkoopprijzen en levertijden, die het afgelopen jaar enorm de pan uit rezen, nu trilt de oorlog in Oekraïne door op inkoop. De inkoopuitdagingen worden ineens weer stukken groter!

Hoe kunnen we jou helpen?

Nevi verenigt niet alleen Procurement, Contract en Supply Management Professionals, maar Nevi wil je als vanouds ook helpen bij de inkoopuitdagingen waar je voor staat. Door je uitdagingen te delen, anderen hierop te triggeren, samen na te denken en samen te werken aan een oplossing.

Daarom ben ik bijzonder benieuwd hoe jij omgaat met je inkoopuitdagingen door de oorlog in Oekraïne; "Wat zijn die inkoopuitdagingen voor jou?" Als jij ze (hieronder) met ons deelt, kunnen we er samen aan werken en komt een oplossing wellicht eerder tot stand.

Nog even los van de oplossing die we het liefst hebben: simpelweg geen oorlog.