Nieuws

Inkoopvoorwaarden weer een stap dichterbij

Profielfoto van Ton van Geijlswijk
19 juli 2022 | 1 minuut lezen

Goed nieuws, NVZ, Actiz en VGZ hebben de AIVG binnen hun bestuur voorgelegd en voor akkoord aangenomen! Het bestuur van de Nederlandse ggz zal nog met een reactie komen, als het goed is snel. Verder zal vlak na de zomer de module PNIL geconsulteerd worden en zal verder gewerkt worden aan de modules ICT en Geneesmiddelen.

We verwachten de Algemene AIVG en module PNIL na de zomer te gaan deponeren. De modules ICT en Geneesmiddelen vergen nog wat meer tijd, deze kunnen we pas in later stadium deponeren. De Algemene AIVG en module PNIL kunnen na deponeren direct toegepast worden.

Mocht de module ICT vereist zijn, dan zullen we waarschijnlijk aanraden vooralsnog van de 2017 variant gebruik te maken, gekoppeld aan de AIVG 2017. De module Geneesmiddelen is een volledig nieuwe module.

Profielfoto van Marieke van Veelen
5 september 2022
Profielfoto van Marieke van Veelen
5 september 2022

Top! Een mooi is dat we de MVI module hebben uitgelijnd met de NFU voorwaarden en dat ze nu integraal onderdeel uitmaken van de AIVG. Daarmee leggen we als sector in elk geval alvast een bodem t.a.v. MVI. 

Profielfoto van Marlon Oude Groen
10 januari 2023
Profielfoto van Marlon Oude Groen
10 januari 2023

De AIVG 2022 is in december gepubliceerd. Is er ook een document waarin de verschillen tussen de AIVG 2017 en 2022 staan beschreven? En wat dit voor de zorgorganisatie / leverancier betekent?

En wat jij/Ton van Geijlswijk bovenstaande schrijft over de Module ICT, dat deze vooralsnog beter icm de AIVG 2017 kan worden gebruikt; geldt dat nog steeds?

En wanneer kunnen we de module Geneesmiddelen verwachten?

Profielfoto van Ton van Geijlswijk
10 januari 2023
Profielfoto van Ton van Geijlswijk
10 januari 2023

Beste Marlon,

Er is geen verschillendocument (aangezien het gezien de hoeveelheid zeer onoverzichtelijk werd en we de discussie over wat meld je wel en wat niet niet wilden voeren) maar in de Toelichting staat per artikel wel wat de grootste wijzigingen zijn. 

De ervaring leert ons dat het lastig is in te schatten wanneer nieuwe modules precies beschikbaar zijn. De module PNIL zal waarschijnlijk in februari of maart geconsulteerd gaan worden. Voor ICT staan de komende weken verschillende afspraken op de agenda en hopelijk volgt dan in maar of april consultatie. Voor de module Geneesmiddelen wordt ook hard gewerkt maar zal naar mijn inschatting nog iets later beschikbaar komen. We raden nog steeds aan bij gebruik van de (oude) modules PNIL en ICT de AIVG 2017 te gebruiken.

Hou de groep Nevi Zorg in de gaten voor het laatste nieuws (je bent al lid van die groep zie ik, als je ook Notificaties bovenaan instelt krijg je vanzelf bericht).

Als er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

Gr,
Ton 

Profielfoto van Marlon Oude Groen
7 september 2023
Profielfoto van Marlon Oude Groen
7 september 2023

De laatste zin van artikel 19.1 van de AIVG2022 is voor ons onduidelijk. Zou je hier een toelichting/verduidelijking op kunnen geven?

Leverancier garandeert dat de Prestatie geen andere beveiligingsmaatregelen of- functies bevat dan die welke in de Documentatie zijn vermeld of voor de ICT Prestatie vreemde elementen bevat (malware zoals, maar niet beperkt tot virussen, verborgen sleutels, Trojaanse paarden of andere belemmeringen). 

Profielfoto van Ton van Geijlswijk
17 oktober 2023
Profielfoto van Ton van Geijlswijk
17 oktober 2023

Beste Marlon,

Sorry voor de late reactie, ik moest dit even in de werkgroep navragen.

We hebben lang bij deze zin stilgestaan en toch snappen we de onduidelijkheid denken we. Komt het door het woord “ICT”? Die zouden we er in de volgende versie inderdaad uit kunnen laten zonder dat het inhoudelijk anders wordt. Het gaat natuurlijk wel om (ICT) prestaties waar deze malware o.i.d. in kan zitten. Je kunt het inderdaad wel breder lezen dan alleen ICT Prestatie en van toepassing verklaren op alle Prestaties.

Gr,

Ton