Profielfoto van Jan Mol

Jan Mol

Uitlijning profielfoto

Organisatie: LKQ European Services BV
Functie: Head of Category Corporate Services ( HR, Marketing, Communications, Finance, Professional Services, Travel & Expenses and Workwear)
Kennis over: innovatie, sustainability, e-sourcing, procure to pay, travel expenses, Categoriemanagement, Contractmanagement, Digitalisering, Inkoopmanagement, Kostenmanagement, Leveranciersmanagement, Onderhandelen, Persoonlijke Ontwikkeling, Strategische Inkoop, Supply Chain Management
Interesses: Aanbesteden, Digitalisering
Lid sinds: 05-09-2021

Over Jan

Ik ben een ervaren manager met ondernemersgeest en 20 jaar ervaring in verandermanagement, inkoop en projecttoezicht, gericht op innovatie en strategische sourcing. Als creatief denker met een strategische mindset en sterk verandermanagement, heb ik een aanzienlijke expertise opgebouwd in procesevaluatie die bedrijfsgroei stimuleert door middel van voortdurende verbetering. Ik ben ook een uitstekende projectmanager, die ideeën omzet in resultaten door hard te werken, problemen doordacht op te lossen en systemen te ontwerpen.

Ik werk dagelijks aan het aanscherpen van mijn communicatievaardigheden en beschouw mezelf als een uitzonderlijk communicator, die met succes interdisciplinaire teams leidt en duidelijke en beknopte berichten aflevert, in het Nederlands en Engels (vloeiend), Frans en Duits (conversatie) en Italiaans (basis). Mijn talenkennis helpt me ook om belanghebbenden effectief te engageren en succesvol te onderhandelen. Ik werk ook graag samen met mijn teams en heb een geschiedenis van het opbouwen van goed presterende teams door constante feedback en positieve coaching.

Ik heb tientallen jaren ervaring in de Europese Automotive, Textiel- en Horeca-sectoren. Ik demonstreer een hoge mate van zakelijk inzicht, maximaliseer de inkoopmogelijkheden, en leid de ontwikkeling van Europese & wereldwijde op waarde gebaseerde partnerschappen die de zakelijke groei consistent ondersteunen. Ik ben goed op de hoogte van de volledige supply chain met blootstelling aan het leiden van activiteiten met betrekking tot logistiek, productie, klantenservice en verkoop. Ik ben een voorvechter van procesverbeteringen door Lean best practices toe te passen en verantwoordelijkheid te nemen voor de end-to-end uitvoering van bedrijfsveranderings- en transformatieprojecten.