Nieuws

De impact van Generatieve AI & ChatGPT op inkoop in de zorg

Gaat ChatGPT Inkoop en Logistiek in de zorg op zijn kop zetten? Wat is het en hoe wordt het al ingezet door collega-inkopers en contractmanagers in de zorg? Wat zijn relevante inkoop use cases? 

Gaat het de functie van inkoper/contractmanager interessanter maken of juist overbodig? Wat moet ik als facilitair directeur, inkoopmanager/leidinggevende doen? 

Profielfoto van Achraf Talhaoui
17 januari 2024 | 1 minuut lezen

Met meer dan 100 miljoen gebruikers die wekelijks ChatGPT gebruiken en meer dan 1,7 miljard maandelijkse bezoekers op de website van ChatGPT kunnen we stellen dat deze Generatieve AI toepassing een blijvertje is. Zeker nu de functionaliteit ook via Microsoft in onze dagelijks gebruikte applicaties als Excel, Word, Outlook en Powerpoint terecht is gekomen. 

Mijn ervaring is dat er ook steeds meer adoptie plaats vindt bij inkoopafdelingen in de zorg. We hebben inmiddels tientallen use cases om ChatGPT in te zetten in het inkoop & logistieke proces. Zowel op strategisch, tactisch als operationeel vlak.

Ik heb het genoegen gehad om al voor meerdere ziekenhuizen de inkoopteams te mogen inspireren en trainen om AI binnen inkoop toe te passen. Naast individuele opdrachten hebben ze ook teamopdrachten uitgevoerd en workshops gehad. Hier zijn interessante inzichten uit ontstaan, slimme toepassingsmogelijkheden, maar ook nog wat weerstand en koud water vrees.

Hier ga ik je tijdens mijn verdiepingssessie op 8 februari iets meer over vertellen!