Vraag
Profielfoto van Emil Snelleman
Emil Snelleman 10 juli 2024

Supplier Information Management

Kent iemand een software tool die het opslaan van informatie (catalogussen, certificeringen) voor zowel bestaande als potentiële leveranciers makkelijk en overzichtelijk maakt? Google Drive/Sharepoint kost teveel tijd om bij te houden.

Belangrijke onderdelen die de tool moet kunnen; 

  • Zoeken op basis van key words (bv verschillende product categorieën) 
  • Leveranciersprofiel moet simpel te zijn om aan te maken 

Achtergrondinformatie: E-commerce bedrijf voor veel verschillende productcategorieën 

(2 antwoorden)
Profielfoto van Edwin de Vreugt
Profielfoto van Edwin de Vreugt
Edwin de Vreugt
10 juli 2024

Hi Emil,

Het lijkt erop dat je op zoek bent naar een Supplier Information Management (SIM) tool om leveranciersinformatie efficiënt te beheren. 
Wat vinden jij en belanghebbenden dan te veel tijd voor onderhoud in Sharepoint? In Sharepoint kun je heel handig zoeken. En een combinatie met hyperlinks in ERP of andere systemen kan je ook vanuit ander invalshoekhoek bij de informatie. Hyperlinks op leverancierskaart of product kaart geeft voor veel gebruikers een logische route om documenten te vinden. 
Geordende opslag vergt doordachte keuzes. En wat tijd. Maar er staat gemak en tijdwinst achteraf tegenover. 
Indien gebruikers handig zijn met zoekinstructies, zou je alles bij wijze op een hoop kunnen gooien. Maar gebruikers die meer vanuit artikel kaart of leverancierskaart zoeken is dat minder handig.

Succes met je puzzel

Groet

Edwin 

Profielfoto van Emil Snelleman
Profielfoto van Emil Snelleman Emil Snelleman
11 juli 2024

Hi Edwin,

Bedankt voor je reactie.

Klopt! Een simpele SIM tool die buiten ons ERP systeem staat zou perfect zijn.

Wat achtergrondinformatie; Momenteel zijn wij nog gebonden aan Google Drive en eventuele migratie naar Sharepoint zou pas over enige tijd (waarschijnlijk 1 jaar) mogelijk zijn. Ondertussen houdt de stroom met data die wij ontvangen niet op en werkt de zoekfunctie op Drive niet altijd even lekker. Zoeken op één leverancier die bijvoorbeeld in 7 verschillende categorieën producten aanbiedt krijg je niet makkelijk in één overzicht. 

De data/catalogi van ons huidige leveranciersnetwerk hebben we goed geordend. Het gaat hier puur over potentiële leveranciers en het opslaan van hun data op een geordende en zo min mogelijk tijdrovende manier. Als er niks anders opzit dan wachten tot de migratie naar Sharepoint (wat data inderdaad wat makkelijker vindbaar maakt), dan is dat zo. Mocht iemand een goede SIM tool kennen, dan hoor ik dat graag.

Beantwoord de vraag van Emil