Evenement

Business Outlook Industrie: PMI & Accell group

03 november
3 november 2021
15:30 tot 17:30
Webinar
27 september 2021 | 2 minuten lezen

Ondanks lange levertijden en ernstige tekorten aan materialen groeide de industrie dit voorjaar als nooit tevoren. De Nevi Inkoopmanagersindex (PMI) brak record na record, wat duidt op historisch snelle groei. De bezettingsgraad is met zo’n 84 procent terug op het oude hoge niveau van voor de coronapandemie. Een hogere bezettingsgraad is door vakanties, feestdagen, storingen en onderhoud nauwelijks mogelijk.

Daarnaast hebben fabrikanten op het moment stevige tekorten aan productiemiddelen. Zo kampt volgens het CBS maar liefst ruim een op de vier industriële bedrijven met een tekort aan materialen. De levertijden van materialen zijn sinds eind 2020 in historisch tempo opgelopen, zo blijkt uit de Nevi Levertijdenindex. In juni tikte deze index het historische dieptepunt van 12,2 aan. Een stand lager dan 50 duidt op een toename van de levertijden. Door de tekorten aan materialen stijgen de inkoopkosten in ongekend tempo. Gelukkig slagen veel ondernemers erin de stijgende kosten door te berekenen aan hun afnemers. Verder geven veel ondernemers aan dat het tekort aan technisch personeel weer nijpend is, terwijl de komende tijd juist meer personeel nodig is om aan de groeiende vraag te voldoen.

In dit Nevi herfst Webinar Business Outlook voor de industrie gaan we dieper in op deze marktontwikkelingen en geeft sectoreconoom Albert Jan Swart zoals iedere maand duiding aan de PMI. Naast Albert Jan is er deze editie een Expert bijdrage door Jeroen Both, Chief Supply Chain Officer van de Accell Group en Supply Chain Manager van het jaar 2020

Accell Group is de Europese marktleider in e-bikes en de op een na grootste in fietsonderdelen en -accessoires. Bekende fietsmerken in hun portefeuille zijn onder meer Haibike, Winora, Ghost, Batavus, Koga, Lapierre, Raleigh, Sparta, Babboe en Carqon. De fietsenmarkt groeit al jaren gestaag, maar explodeerde in het voorjaar van 2020. De ondercapaciteit bij toeleveranciers resulteerde in nieuwe product locaties, vaak dichter bij de afzetmarkt. Een unieke kans voor de verduurzaming van de supply chains.

Door COVID-19, de handelsoorlog China-VS en Brexit heeft Accell Group geleerd om ook door de bril van risicomitigaties te kijken. De bijdrage van Jeroen Both is daarom gericht op het gevraagde business denken van inkoop en het denken in risico-kansen, weg van cost en cash denken. 

Tijdens dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Economische ontwikkelingen
  • Business outlook productiesector
  • Toekomstbestendige inkooporganisatie
  • Kansen met toeleveranciers
  • Samenwerking in ketens

Programma

15:30 uur - Start webinar

15:35 uur  - PMI - Albert Jan Swart

16:05 uur  - Vragenronde

16:15 uur - Jeroen Both

17:00 uur - Vragenronde

17:15 uur - Afsluiting

Aanmelden

Als je dit webinar wil volgen kun je aanmelden via nevi.nl/evenementen/nevi-webinar-business-outlook-industrie-1.

GroepenDeelnemers
Inloggen beheer