Evenement

Bouwen aan een toekomstbestendige keten

8
september
Donderdag 8 september 2022
13:30 tot 18:30
Bijeenkomst
Profielfoto van Mariska van Wijnen
1 minuut lezen

Hoe blijf je als bedrijf succesvol in een wereld van disruptie en globalisering, met een toenemende roep om verduurzaming en snel veranderende klantwensen? Hoe ga je om met de uitdaging van schaarste? Hoe bouw je een toekomstbestendige keten?

In samenwerking met ABN AMRO organiseert Nevi op 8 september een event voor de sector industrie.

In deze dynamische wereld waar schaarste en prijsstijgingen meer regel zijn dan uitzondering, is het gebruik van markdata belangrijker dan ooit. De Purchasing Managers Index (PMI) heeft als doel informatie te verstrekken over huidige en toekomstige zakelijke voorwaarden aan inkoopmanagers, besluitvormers en investeerders van bedrijven. Iedere maand duidt sectoreconoom Albert Jan Swart (ABN AMRO) de PMI voor Nevi. Wat kun je nu eigenlijk met deze PMI?

De tijd van schaarste van personeel maakt een inclusieve arbeidsmarkt steeds belangrijker. CEO van Confed, Peter Hobbelen: “In Nederland staan 1 miljoen mensen aan de kant die willen en kunnen werken onder aangepaste omstandigheden, maar werkgevers willen hier niet aan. Deze mensen hebben geen afstand tot de arbeidsmarkt, maar het is juist andersom. De Confed Group bewijst dat succesvol zakelijk ondernemen met het mixed people-concept wel degelijk mogelijk is.” 

Succesfactoren

Wat zijn de succesfactoren van een toekomstbestendige keten? Hoe blijf je als bedrijf succesvol in een wereld van disruptie en globalisering, met een toenemende roep om verduurzaming en snel veranderende klantwensen? Hoe houd je alle stakeholders tevreden en realiseer je tegelijkertijd een gezond rendement? In essentie is het antwoord eenvoudig: Ketensamenwerking. Een keten die op elkaar is ingespeeld functioneert beter, sneller, goedkoper en duurzamer, en is innovatiever, klantvriendelijker en wendbaarder. Toch blijkt de praktijk weerbarstig. Michel van Buren (business consultant en directeur van advies- en realisatiebureau BLMC) koppelt de theoretische belofte aan de praktijk: hoe geef je die ketensamenwerking vorm? Centraal staat het begrip regie. Je kunt een keten immers niet controleren, maar wel regisseren.

 

Inschrijven?  https://nevi.nl/evenementen/bouwen-aan-een-toekomstbestendige-keten

Central Park

Van Sijpesteijnkade 9
3521 AH Utrecht