Nieuws

Circulair onderwijsmeubilair aanbesteden? Wij weten inmiddels wat er mogelijk is!

Profielfoto van Dennis Kemper
16 mei 2022 | 1 minuut lezen

Dinsdagochtend 10 mei jl. hebben het Noorderpoort en EromesMarko ons meegenomen in het aanbesteden van circulair onderwijsmeubilair. Doormiddel van een presentatie lieten zij zien hoe het Noorderpoort haar schoolmeubilair circulair heeft aanbesteed.

Marcel van den Hul, Contractmanager bij het Noorderpoort, gaf aan waar de motivatie vandaan kwam voor het Noorderpoort om circulair aan te besteden en hoe zij dit hebben uitgevraagd en kunnen monitoren. Hij vertelde ons de ervaringen en gebruikte tools in de aanbesteding. Hoe beoordeel je nou circulariteit? 

Vervolgens vertelde Robert ten Wolde, Adviseur & Projectmanager van EromesMarko, hoe zij deze behoefte van circulair schoolmeubilair hebben kunnen invullen. EromesMarko nam ons mee in waar zij als leverancier al staan in het proces van circulair onderwijsmeubilair. 

Aansluitend gaf Robert met zijn collega Raphaël ons een kijkje in de keuken, we werden middels een rondleiding meegenomen door de fabriek. Het evenement hebben wij afgesloten met een zeer goed verzorgde lunch door EromesMarko. Het was een zeer geslaagd evenement.

Wij willen graag de sprekers, Marcel van Hul, Robert ten Wolde en Raphaël Souhuwat nogmaals bedanken. Lourens van Wijnen bedanken wij voor zijn dag voorzitterschap en organisatie van het evenement. En uiteraard danken wij de deelnemers voor hun enthousiasme en vragen voor de interessante en interactieve discussie.

 

Nieuwsgierig geworden? Houd onze kalender in de gaten voor andere evenementen. En houd 13 oktober alvast in je agenda vrij want dan is het Noord Nederlands Inkoop Congres (NNIC) waarbij de waterstofeconomie centraal staat. Tot ons volgende evenement!