Nieuws

1 jaar Inside Procurement!

Vandaag mogen we feest vieren. Allemaal. Samen. Want vandaag bestaat Inside Procurement precies één jaar. Hartelijk dank en dikke kudos voor jullie allemaal, die Inside Procurement gaaf maken. Elke dag weer. Hieronder wil ik graag de mooie momenten van het afgelopen jaar met delen 😃

Profielfoto van Harold Kip
9 september 2022 | 5 minuten lezen

Op 9 september 2021 lanceerden we de community van, voor en door Procurement Professionals in Nederland. En niet alleen *in* Nederland, want we hebben zelfs aanmeldingen vanaf St. Eustatius. Hoe cool?!

 

Blij & Trots

Ik ben bijzonder blij en enorm trots dat we samen met al meer dan 1600 Procurement Professionals elke dag bouwen aan een prachtig kennisnetwerk voor ons mooie inkoopvak. 1600 Procurement Professionals sinds we een jaar geleden zijn gelanceerd; dat zijn zo’n 100 aanmeldingen per maand (we waren in juni ‘achter de schermen’ al gestart (softlaunch) met een kleine groep van zo’n 300 deelnemers). Hoe bijzonder?! We vinden elkaar, stellen elkaar vragen en krijgen antwoorden, we delen kennis en sluiten ons aan bij de verschillende groepen die we kennen in Inside Procurement. En we zijn nog lang niet klaar; we hebben nog zoveel mooie plannen (zie hieronder). En veel van die ideeën worden aangedragen vanuit de community. Ik vind dat zo fijn om te mogen ervaren!

 

Succes & Vertrouwen

Inmiddels zijn we een behoorlijk succes aan het worden in de wereld van inkoop-, contract- en supplymanagement. En dat is heel fijn om te merken. Want het was in de aanloop naar de lancering toch best wel spannend; we pompen er geld in en dan is het nog maar de vraag of we dat ergens terugverdienen. Je weet wel: het ROI verhaal. En ik zie dat we de goede kant op bewegen. We verdienen (nu nog) geen geld aan Inside Procurement, maar ik zie wel heel duidelijke besparingen aan de horizon. Ook dat is fijn om te merken. Want precies dát, is een businesscase.

En vertrouw mij: we gaan Inside Procurement niet gebruiken als marketingkanaal voor Nevi Opleidingen – daarvoor hebben we een website en bijvoorbeeld ook onze LinkedIn Pagina. We gaan je zéker niet spammen. We gaan geen reclame maken. Daarom heb je het afgelopen jaar ook gemerkt, dat er maar bijzonder weinig Nevi collega’s zich mengen in de gesprekken die we met elkaar voeren in Inside Procurement. En als zij dat al doen, blijven ze echt 'on topic' en zullen je niet spammen met opleidingen en trainingen. We staan ook zeker niet toe dat andere partijen dat wél gaan doen. Inside Procurement is écht een community van, voor en vooral door Procurement Professionals. Dat was vanaf het begin het plan. En daar houden we ons aan. Beloofd.

Mooi vind ik ook, dat we - via IFPSM - in gesprek zijn met verschillende buitenlandse partijen. Omdat zij óók zijn geïnteresseerd in Inside Procurement. Omdat zij óók zien, dat het op deze manier (geen marketingkanaal, maar een échte community) wél kan. Zó tof 😃

 

Echte community

Dus: Inside Procurement is niet zomaar een ‘platform’. Inside Procurement is een échte en hechte community. Ik zie dat er elke dag veel Procurement Professionals terugkeren naar Inside Procurement. Om vragen te stellen of om die te beantwoorden. Of om een nieuwtje te delen. In het openbaar, maar vooral in de verschillende groepen die we kennen in Inside Procurement. Daarnaast merk ik dat deelnemers elkaar opzoeken. Omdat zij vragen kunnen beantwoorden of omdat ze verstand hebben van een specifiek onderwerp.

Het mooiste vind ik hoe de verschillende groepen in Inside Procurement opstijgen. Steeds meer deelnemers weten de groepen te vinden. Omdat groepen over een specifiek onderwerp gaan. Of omdat een groep Procurement Professionals in een bepaalde regio verenigt. Vooral omdat die groepen besloten zijn. Dat schept vertrouwen: “what happens in the group, stays in the group” (vrij naar: “what happens in Vegas, stays in Vegas”).

Zoals ik hierboven schreef, ben ik bijzonder blij en trots op wat we allemaal, samen hebben bereikt.

 

Teameffort

Natuurlijk doen we dit samen. Samen is beter. Samen is leuker. Van, voor en door Procurement Professionals. Daarnaast is Inside Procurement écht een teameffort! Hoewel Inside Procurement wel 'mijn kindje' is, mag ik dit soort gave dingen samen doen met @Ed de Rochemont, @Mariska van Wijnen, @Ton van Geijlswijk, @Rosalie De Roy van Zuijdewijn, @Petra Salters en @Annet Noor. Elke dag. En daar word ik zo blij van!

En dat zijn nog alleen maar de mensen in mijn team. Naast mijn team, word ik gesteund door mijn meer dan 50 Nevi collega's en prijs ik mijzelf enorm gefortuneerd met een team van meer dan 50 (!) Community Leads, die - geheel vrijwillig! - hun tijd investeren om Inside Procurement te laten vliegen. Daarnaast hebben we een fantastische partner in Yard Digital Agency die ons met Yunits van een geweldig community platform voorzien.

 

Don’t tell. Show.

Ik weet ook dat je dan benieuwd bent naar cijfers. Want je kunt de meest prachtige proza schrijven; als je dat niet kunt onderbouwen met cijfers heb je geen poot om op te staan. Laat staan, om mee verder te gaan. Daarom hieronder een paar statistieken van het afgelopen jaar (zowel uit de openbaarheid als uit besloten groepen).

Het afgelopen jaar hebben we 1606 deelnemers mogen verwelkomen. Zij stelden 85 vragen en gaven 315 antwoorden. Daarnaast hebben we samen 142 evenementen georganiseerd, hebben we 95 nieuwsberichten gepubliceerd en 188 documenten met elkaar gedeeld. We hebben zo’n 30.000 unieke bezoekers in Inside Procurement mogen verwelkomen. Dat is dus een conversieratio van 20% van bezoekers naar deelnemers. En dat zegt mij dat we heel relevant zijn voor Procurement Professionals. Tijdens die 30.000 bezoeken zijn zo’n 100.000 verschillende pagina’s bekeken. Het gemiddelde bezoek aan Inside Procurement duurde ongeveer 3:30 minuten.

 

Toekomst

Ik ben erg positief over de toekomst van Inside Procurement. Als we deze flow met z’n allen weten vast te houden, heb ik er vertrouwen in dat we een ‘blijvertje’ zijn. En eigenlijk zijn we dat al. Sterker nog: we blijven en we blijven uitbreiden. Nog dit jaar zullen we een Inkoop Wiki toevoegen aan Inside Procurement. Zo kun je nog gemakkelijker kennis halen en delen. Maar nog belangrijker: je kunt inkoopkennis creëren. Want ons prachtige inkoopvak is continue in beweging. Soms kom je er achter, dat je bepaalde vragen hebt waar nog geen antwoord op is. Een Inkoop Wiki helpt je daarbij.

En het blijft niet bij een Inkoop Wiki. We hebben nog meer, veel meer gave ideeën en plannen. Zo zijn we nu een Engelse vertaling van Inside Procurement aan het testen. Al lang voordat we lanceerden in september 2021, staat een Engelse vertaling hoog op de wensenlijst. Met de mogelijkheid om Inside Procurement te kunnen schakelen in de Engelse taal, bieden we deelnemers die de Nederlandse taal niet geheel machtig zijn (denk aan alle expat-vakgenoten die wij hebben) een betere gebruikerservaring. Naast de vertaling van de User Interface, zal ook de User Generated Content in Inside Procurement kunnen worden vertaald; nieuwsberichten, evenementen, vragen & antwoorden die deelnemers (dus: wij allemaal) zelf publiceren in Inside Procurement. Superhandig!

De Engelse vertaling testen we ook, omdat er Europese interesse is in Inside Procurement. Dus wellicht moeten we volgend jaar ook nog werken aan een Duitse, Franse, Italiaanse en Spaanse vertaling? Who knows ...   

Dus ... die Engelse vertaling lijkt een heel kleine aanpassing. Maar wel één die mogelijk grote impact heeft. En je weet ook dat elk klein stapje, het begin kan zijn van een mooie, lange reis 😊

 

Nog meer ideeën? 

Zoals ik hierboven al beschreef, zijn veel van die ideeën aangedragen door jouw vakgenoten. Wellicht heb je zelf ook al eens een idee geopperd? Of wellicht heb je nu (ook) wel een idee waar we iets mee moeten? Of zouden kunnen? Aarzel dan niet om het ons te vertellen! We helpen je graag.

Op naar nog zo’n gaaf jaar! Op naar nog meer Inside Procurement. Want succes maak je samen. Kom binnen 😊

 

Trouwens ... heb je de Inside Procurement App al op je telefoon?