Inside Procurement

Ben jij al jaren actief in een inkoopfunctie of ben je net begonnen in het vakgebied? Inside Procurement is er voor jou. Hier kom je in contact met bekenden én nieuwe vakgenoten. Zo kun jij je netwerk versterken, verdiepen en vergroten. 

Meld je gratis aan in Inside Procurement en doe mee! Deze deelnemers gingen je al voor:

Nieuws

NIEUWE COLLEGA COMMUNITY LEAD GEZOCHT VOOR CPD!
13 juni 2024
NIEUWE COLLEGA COMMUNITY LEAD GEZOCHT VOOR CPD!

Helaas heeft Jan Mol na 5 jaar betrokken te zijn geweest bij de community CPD besloten om te stoppen als community lead CPD. Niet omdat hij de bestuurlijke rol niet meer interessant en leuk vond maar, omdat...

Profielfoto van Petra Salters
8 uur geleden
Leiden recente ontwikkelingen tot meer samenwerking? Deel jouw ervaring!
5 juni 2024
Leiden recente ontwikkelingen tot meer samenwerking? Deel jouw ervaring!

Wie in de keten samenwerkt, heeft de toekomst. Maar hoe ver zijn we eigenlijk? En wat kan er beter?

3 juni 2024
𝗩𝗶𝘀𝗶𝗼𝗻, 𝗥𝗼𝗯𝗼𝘁𝗶𝗰𝘀 & 𝗠𝗼𝘁𝗶𝗼𝗻

Vision, Robotics & Motion biedt je een compleet overzicht met oplossingen om slim te automatiseren in een productieomgeving.

Procurement en AI: We denken nog steeds veel te klein!
17 mei 2024
Procurement en AI: We denken nog steeds veel te klein!

Ed De Rochement vat de sessie mooi samen in dit nieuwsbericht:

Vraag & Antwoord

Feedback gevraagd op concept flowchart: Inkoopclassificatie Kraljic-matrix

Feedback gevraagd op concept flowchart: Inkoopclassificatie Kraljic-matrix Beste NEVI-groep, Enige tijd geleden heb ik advies gevraagd over het ontwikkelen van een tool voor inkoopclassificatie op basis van de Kraljic-matrix. Inmiddels ben ik verder gegaan en heb ik een concept flowchart gemaakt. In...

Profielfoto van Yael Godwaldt
2 dagen geleden
Certificaat

Met 14 jaar ervaring in procurement heb ik diepgaande kennis en praktische vaardigheden ontwikkeld die essentieel zijn voor succes in deze sector. Hoewel ik geen formeel certificaat heb. Wat is de beste manier om toch de erkenning te verkrijgen zonder alle lessen te moeten volgen ?

Profielfoto van Tim Hellings
3 dagen geleden
Op zoek naar een leuk vakantie geschenk voor je team of familie?

En als antwoord op deze vraag kwam ik dit bericht tegen op LinkedIn. Maartje Bregman was één van onze Keynote sprekers op de lustrum editie van de Nevi Contractmanagementdag 2023 in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Inmiddels timmert ze fors aan de weg op het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen...

Profielfoto van Ed de Rochemont
7 dagen geleden

Events

YPP Event: Strengthen your Supply Chain: Unlocking the potential of Supplier Development @ Royal Smit Transformers
In the fast-paced world of procurement, the strength of your supply chain is the backbone of...
Profielfoto van Simone Hendrikx-Pardoel
1 maand geleden
Gratis webinar: De Sleutelrol van Bedrijfsinformatie
De sleutelrol van bedrijfsinformatie in leveranciersbeoordelingen voor inkopers Ontdek hoe...
Online
Profielfoto van Nico Westra
2 weken geleden
CPD Masterclass - Next Generation Procurement!
Inkoop- en supply chain management staan voor een aantal serieuze uitdagingen! Frank Rozemeijer...
Profielfoto van Mariska van Wijnen
1 week geleden

Thema's

Aanbesteden
Aanbesteden

Aanbesteden is de procedure waarbij een opdrachtgever een (overheids)opdracht in de markt zet en bedrijven vraagt om een offerte in te dienen. De overheid koopt jaarlijks meer dan €86 miljard in. En dit bedrag stijgt continu. Boven een bepaalde drempelwaarde zijn overheidsinstellingen verplicht een opdracht aan te besteden. Het doel van het aanbestedingsbeleid is tweeledig: de concurrentie tussen de bedrijven (aanbieders) stimuleren én alle geïnteresseerde partijen een gelijke kans geven de opdracht te verkrijgen.

Categoriemanagement
Categoriemanagement
Bij categoriemanagement draait het om het strategisch inkopen van productpakketten en de samenwerking die daarbij komt kijken. Categoriemanagement is, kort gezegd, het bundelen van inkoop. Je verdeelt de in te kopen producten over categorieën, die zijn ondergebracht bij een categoriemanager. Onder categorie wordt verstaan: het geheel van onderling logisch samenhangende goederen en/of diensten. Door kennis en deskundigheid per categorie te bundelen kun je een consistenter (aanbestedings)beleid voeren en ga je voor maximale winst.
Contractmanagement
Contractmanagement

Veel contracten leveren niet op wat men ervan had verwacht. Er is een contract afgesloten, maar het gaat tóch mis bij de uitvoering. Professioneel contractmanagement brengt hier verandering in. Contractmanagement is de methodiek om afspraken met leveranciers duidelijk en transparant vast te leggen en hier actief op te sturen. De verkregen input, getekende contracten en wijzigingen worden eenduidig vastgelegd, beheerd en bewaakt. Doel: contracten volledig benutten en het genereren van managementrapportages.

Digitalisering
Digitalisering

Digitalisering is een ontwikkeling die het inkoopvak op meerdere vlakken raakt. Digitale ontwikkelingen zoals robotisering, e-procurement, smart contracting, digital currencies, blockchain en artificial intelligence nemen operationele taken over en bieden tegelijkertijd ontzettend veel kansen. Heeft jouw organisatie al een digitale, toekomstbestendige inkoopstrategie?